BNN

BNN is een afkorting voor Barts Neverending Network en is in 1997 opgericht door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Frank Timmer en Willem de Bois. Het is een publieke omroep en telt meer dan 300.000 leden. Omdat de mediawet twee keer werd veranderd heeft BNN tweemaal een actie moeten houden om leden te werven. In september 2003 moesten ze 50.000 extra leden werven voor 1 januari 2004. In 2008 werd de tweede actie gehouden aangezien er toen 300.000 leden lid moesten zijn om te blijven bestaan. Op 24 maart 2009 werd de grens van 300.000 leden bereikt en daarom hebben wij nog steeds BNN op de televisie. Op dit moment mag BNN 360 uur televisie en 1200 uur radio per jaar maken.

Bart de Graaff

Oprichter en de bekendste ster van BNN is toch echt Bart de Graaff. De kleine grof gebekte Bart heeft BNN op de rails gezet en beroemd gemaakt onder het grote publiek. Hij was een presentator en een komediant die met programma’s als teletubbies en filmpjes op Youtube enorm populair werd. Ondanks zijn nierziekte stond hij als een vrolijk persoon in het leven en heeft hij de harten van veel mensen geraakt. Bart de Graaff stierf op 25 mei 2002 op 35 jarige leeftijd.

Doelgroep

Doelgroep van BNN zijn jongeren en jongvolwassene van 13 tot 34 jaar. Dit is goed terug te zien aan de programma’s die er uitgezonden worden. Met programma’s als spuiten en slikken, De allerslechtste chauffeer van Nederland en De lama’s wordt het jonge publiek aangesproken. Spuiten en slikken geven bijvoorbeeld informatie over seks en het gebruik van drugs. In dit programma hebben de presentatoren daadwerkelijk drugs gebruikt en gekeken wat de effecten hiervan zijn. Zo werden de kijkers op de hoogte gesteld van de symptomen en de gevaren die hierbij kwamen kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>