RTL 4

RTL 4 is een afkorting voor Radio Télévision Luxembourg 4 en is een commerciële zender. Sinds 1989 zendt RTL 4 uit op de Nederlandse televisie. RTL 4 is onderdeel van RTL Nederland waar RTL5, RTL7 en RTL8 ook onder vallen. De televisiezender startte onder de naam RTL-Véronique. In 1990 werd er een overeenkomst gesloten met Van den Ende en hierna ging de zender door als RTL4.

Programma’s
RTL 4 heeft over de jaren heen een enorm aanbod van programma’s gehad. Deze variëren enorm en daardoor is er altijd voor ieder wat wils op de zender. Voor de kinderen was er bijvoorbeeld Telekids. Dit programma werd gepresentateerd Irene Moors en Carlo Boszhard. Het was één van de bekendste programma’s die RTL 4 kende of heeft gekend. Elke zaterdagochtend werd er tussen 7 en 12 tekenfilms afgewisseld met de live presentaties van Carlo Boszhard en Irene Moors. Aan deze formule heeft het programma hun populariteit te danken. Nog een enorm bekend programma was het Rad van Fortuin. Dit werd gepresenteerd door Hans van der Togt en bij dit programma konden mensen bedragen winnen en konden ze in een winkel (die in de studio was) prijzen hiervoor uitkiezen. Hierdoor konden de deelnemers met leuke prijzen naar huis gaan. Op dit moment is de soap serie GTST natuurlijk één van de paradepaardjes van RTL 4.

Technologie
De technologie gaat elk jaar met stappen vooruit. Voorheen moest u een programma opnemen als u deze een avond niet kon zien. Anders had u pech en was de aflevering die u graag wilde zien voorbij. Tegenwoordig is het mogelijk om uitzendingen terug te kijken via de website. Dit is RTLgemist. Hier worden alle uitzendingen van RTL 4, maar ook RTL 5, RTL 7 en RTL 8 op geplaatst. Heeft u dus een uitzending gemist van uw favoriete programma, dan is het makkelijk terug te kijken via deze website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>