SBS6

SBS6 is een commerciële televisie zender die vanaf 28 augustus 1995 uitzend. Sinds 29 juli 2011 is het onderdeel van Talpa en Sanoma. Talpa bezit 33% hiervan en Sanoma 67%. Ze bieden een zeer divers aanbod van programma’s aan. Denk hierbij aan informatieve programma’s, speelfilms, series talentenshows, maar ook de wedstrijden (WK kwalificiatie) van Nederland worden op SBS6 uitgezonden. Misschien wel het bekendste programma van SBS6 is Hart van Nederland. Hier worden nieuwsberichten uitgezonden van Nederlandse bodem. Hierdoor blijft u up to date over het nieuws in eigen land en weet ook u wat er in Nederland speelt. Gemiddeld heeft Hart van Nederland één miljoen kijkers per dag.

Door dit gevarieerde aanbod van programma’s probeert SBS6 zich als gezinszender profileren. Zit u dus met het gezin televisie te kijken, ga dan eens langs SBS6. Er is amusement voor heel het gezin.

Kijkcijfers

Kijkcijfers zijn voor een televisiezender en voornamelijk voor de programma’s van de zender enorm belangrijk. Vaak worden er eerst pilots gedraait voordat een programma definitief doorgezet wordt op televisie. Heeft een programma veel kijkers, dan is de kans erg groot dat dit programma een vervolg krijgt op deze zender. Anders zal het programma hoogstwaarschijnlijk geschrapt worden en zal er weer een nieuw programma bedacht moeten worden. Programma’s die het een lange tijd hebben vol gehouden zijn bijvoorbeeld Goudkust (soap serie), Jerry Springer, Breekijzer en natuurlijk Hart van Nederland. Programma’s met grote kijkcijfers zorgen ervoor dat een televisiezender kan blijven bestaan, dus zo ook SBS6.

Marktaandeel

In 2010 had SBS6 een gemiddeld marktaandeel van 10%. Dat wilt zeggen dat 10% van televisie kijkend Nederland naar programma’s van SBS6 keken. Dit is natuurlijk niet slecht als u ziet hoeveel televisie zenders er in Nederland zijn. Natuurlijk is SBS6 ook een zeer bekende zender in Nederland en iedereen zapt elke week wel eens langs en blijft hangen bij een programma van SBS6.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>